H Fresh Frooters μπορεί να σας προμηθεύσει με Κρεμμύδια στιφάδου χονδρική ή λιανική στην Ζάκυνθο στις καλύτερες τιμές! Επικοινωνήστε μαζί μας.

Ιδανική ποικιλία για χρήση στην μαγειρική (στιφάδο).

To κρεμμύδι είναι φυτό, γνωστό και με τα ονόματα κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa) και πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία. Τα φύλλα αλλά και ο βολβός του, κοινώς γνωστά ως φρέσκο κρεμμύδι & ξηρό κρεμμύδι αντίστοιχα, τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα, που μετριάζεται αν το κρεμμύδι μαγειρευτεί. Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν -όχι άδικα- δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του. Τρώγεται ωμό αλλά χρησιμοποιείται και ως γευστική προσθήκη σε πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής αλλά και διεθνούς κουζίνας.

Ένα μέτριο κρεμμύδι παρέχει το 20% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C που χρειαζόμαστε και μεταξύ 5% και 10% της αναγκαίας ημερήσιας δόσης βιταμίνης Β6, φυλλικού οξέος, καλίου και μαγγανίου, ενώ έχει μόλις 44 θερμίδες.

Σημαντική είναι όμως η περιεκτικότητα του κρεμμυδιού σε πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες. Η ποικιλία αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στο κρεμμύδι είναι τεράστια και μεταξύ αυτών βρίσκεται η κουερσετίνη (γνωστή και ως βαλανοκετόνη), η οποία έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

English version

Fresh Frooters can supply you with Onions for stew wholesale or retail in Zakynthos at the best prices! Contact us.

Ideal variety for use in cooking (stew).

The onion is a plant, also known by the names Krommion or Allion the common. Onion is a vegetable with the scientific name Allium cepa and possibly originates from Southeast Asia. The leaves and the bulb, commonly known as fresh onion & dried onion respectively, are eaten, having a characteristic spicy taste and aroma, which is tempered if the onion is cooked. It has been known for thousands of years, as it was considered – not unjustly – empowering but also with healing properties, while its easy cultivation and long shelf life helped to spread it. It is eaten raw but is also used as a flavor enhancer in many dishes of Greek and international cuisine.

A medium-sized onion provides 20% of the daily amount of vitamin C we need and between 5% and 10% of the required daily dose of vitamin B6, folic acid, potassium and manganese, while it has only 44 calories.

However, the content of onion in valuable antioxidants is important. The variety of antioxidants found in onions is huge and among them is quercetin (also known as valanocetone), which has a strong anti-inflammatory effect.