H Fresh Frooters μπορεί να σας προμηθεύσει με φρέσκια Ρόκα χονδρική ή λιανική στην Ζάκυνθο στις καλύτερες τιμές! Επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ρόκα είναι μονοετές, ποώδες φυτό, η οποία ανήκει στο γένος Έρουκα (Eruca) της οικογένειας των Κραμβοειδών.

Η ρόκα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και σε βιταμίνες όπως Κ, Α και C, Β9, καροτίνη, γλυκοσίδες, ταννίνες, αλκαλοειδή και φλαβονοειδή. Περιέχει, επίσης, σημαντικά μέταλλα όπως ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο και ιώδιο. Είναι πλούσια σε χλωροφύλλη. Μία κούπα ρόκα περιέχει 19 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος, ενώ έχει μόνο 5 θερμίδες.

Ο βλαστός και τα φύλλα της ρόκας τρώγονται σε διάφορες σαλάτες, ενώ σε ορισμένες περιοχές μαγειρεύεται μαζί με κρέας (παραδοσιακό Σλοβένικο πιάτο). Η γεύση της είναι πιπεράτη, αρωματική και ελαφρώς πικρή.

Ένα είδος σαλάτας με ρόκα, παρμεζάνα, λιαστές ντομάτες και ξύδι μπαλσάμικο είναι πολύ δημοφιλές στις Ιταλία, Αλβανία, Ισπανία και στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση έχει αυξηθεί και υπάρχουν καλλιέργειες σε πολλές περιοχές. Η άγρια ρόκα έχει πιο πιπεράτη γεύση και πιο έντονο άρωμα από τη καλλιεργούμενη.

Από τα σπόρια του φυτού λαμβάνεται ένα ελαφρώς καυστικό έλαιο που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική.

English version

Fresh Frooters can supply you with fresh Roka wholesale or retail in Zakynthos at the best prices! Contact us.

Roka is an annual, herbaceous plant, which belongs to the genus Eruca of the Cramboid family.

Roka is rich in fiber but also in vitamins such as K, A and C, B9, carotene, glycosides, tannins, alkaloids and flavonoids. It also contains important minerals such as calcium, copper, iron, magnesium, manganese, phosphorus and iodine. It is rich in chlorophyll. One cup of roka contains 19 micrograms of folic acid, while it has only 5 calories.

The stem and leaves of the roka are eaten in various salads, while in some areas it is cooked with meat (traditional Slovenian dish). Its taste is peppery, aromatic and slightly bitter.

A type of salad with arugula, parmesan, sun-dried tomatoes and balsamic vinegar is very popular in Italy, Albania, Spain and Greece. In recent years the demand has increased and there are crops in many areas. Wild roka has a more peppery taste and a more intense aroma than the cultivated one.

From the spores of the plant is obtained a slightly caustic oil used in medicine.